Pokličite nas (051) 220-618    

Iza Gobar,
dipl. fizioterapevtka, nevrofizioterapevtka, ustanoviteljica Fize in svetovno nagrajene Fiza masaže

Iza je diplomirana fizioterapevtka z več kot 10-letnimi izkušnjami na področju zdravljenja in rehabilitacije. Že v srednji šoli je delovala kot vaditeljica aerobike in pilatesa, nato pa nadaljevala študij fizioterapije na Almi Mater Europaea. Med časom študija se je izobraževala pri različnih terapevtih, dopolnila znanje iz limfne drenaže, manualne obravnave hrbtenice po dr. Breussu in se spoznala tudi z drugimi komplementarnimi tehnikami, kot so refleksoterapija, kraniosakralna terapija, aromaterapija ... Po uspešno opravljeni diplomi in strokovnem izpitu je osvojila še specialna znanja iz nevrofizioterapije, kar ji je odprlo popolnoma nov pogled na delovanje človeškega telesa. Njena nenehna težnja pomagati drugim, jo je po letih raziskovanja in obravnavah klientov pripeljala do razvoja edinstvene univerzalne tehnike, ki jo je poimenovala Fiza masaža. Iza je s Fiza masažo lani zmagala na svetovnem prvenstvu v masaži v kategoriji freestyle v Kopenhagnu na Danskem. S svojim vedno pozitivnim pristopom je pomagala že mnogim, med drugim tudi znanim Slovencem in tujcem. Aktivno sodeluje z Alma Mater Europaeo, visokošolsko institucijo, kjer poučuje študente fizioterapije osnove masažnih tehnik. Deluje v Ljubljani in Mariboru, po dogovoru pa tudi na različnih lokacijah v Sloveniji in tujini.

Njena filozofija je, da nobena bolezen ali stanje nista nerešljivi, dokončni. S pravim terapevtskim pristopom in učenjem zavedanja lastnega telesa je mogoče doseči in odpraviti marsikatero oviro na poti do zdravja in dobrega počutja.

Fiza = Filozofija zavedanjaMedijske objave

Fiza masaža je plod 10-letne prakse in raziskovanja različnih tehnik in pristopov v klasični fizioterapiji in na področju komplementarnega zdravljenja. Ključen je holistični – celostni pristop k pacientu, zato je terapija individualizirana po potrebah posameznika, vendar vsebuje vse ključne elemente, ki so potrebni, da se naš muskuloskeletni in duševni sistem postavita v ravnovesje. Kajti nikakor ne smemo zanemariti psihosomatskih bolezni in simptomov, ki so posledica sodobnega načina življenja. Deluje kot zelo dobra preventiva za vse, ki si želijo dobrega počutja v svojem telesu in pomaga tistim, ki trpijo za bolečino, ki je posledica prekomernih obremenitev ali degenerativnih procesov, pa tudi pri migrenah. Na splošno lajša težave, ki jih povzroča hiter način življenja. Prav tako je odlična pomoč pri lajšanju težav po prebolelem Covidu-19.

Iza je s Fiza masažo zmagala na svetovnem prvenstvu v masaži, v freestyle kategoriji.

Najpogostejše indikacije so:
- kronične in akutne bolečine
- bolečine v vratu in križu
- mišična in sklepna bolečina
- izčrpanost
- jet lag
- nespečnost
- stres
- glavoboli in migrene
- depresija
- težave po prebolelem Covidu-19

Masaža se izvaja z vrhunskimi naravnimi masažnimi olji makadamije in lešnika.

S kombinirano uporabo fizioterapevtskih tehnik in vam prilagojene terapevtske vadbe vas postavimo na noge ter omogočimo hitro in varno vrnitev v vsakodnevni ritem življenja. Rehabilitacija poteka na vašem domu.

Primerno pri/po:
- operacijah in endoprotezah kolka/kolena in drugih sklepov
- operacijah hrbtenice
- prebolelem Covidu-19 - operacijah na srcu in srčnem popuščanju

Bobath koncept je eden izmed najširših in najbolj prepoznavnih konceptov rehabilitacije pri osebah s poškodbo ali okvaro centralnega živčnega sistema.

Je celostni pristop k reševanju težav pri ljudeh z motnjami v delovanju, drži, gibanju in mišičnem tonusu zaradi okvare/poškodbe centralnega živčnega sistema. Temelji na stimulaciji normalnih funkcionalnih gibov, potrebnih za reedukacijo aktivnosti posameznika v vsakdanjem življenju in je usmerjena v izkoriščanje pacientovih potencialov za obnovitev in okrepitev prizadetih delov telesa.

Primerna je za osebe:
- po možganski kapi
- po nezgodni poškodbi glave
- z multiplo sklerozo
- s Parkinsonovo boleznijo
- z drugimi nevrološkimi obolenji

Celostna manualna terapija, ki je kombinacija masaže hrbtenice po dr. Breussu in nežne korekcije sklepov po Dietru Dornu.

Sodobno življenje vodi v pomanjkanje vadbe, nepravilne obremenitve in na koncu do neusklajenosti v poziciji hrbtenice in medenice. To je vzrok za večino težav s hrbtenico in tudi za številne druge težave.

Dornova metoda naravnavanja vretenc in sklepov je varna manualna terapija (ni kiropraktika). Primerna je kot preventiva in tudi za tiste, ki imajo težave s/z:
- skoliozo
- artrozo in drugimi degenerativnimi obolenji
- išiasom
- bolečinami v hrbtenici in drugih sklepih
- okvarami medvretenčnih ploščic
- tesnobo
- migrenami in glavoboli

Velikokrat se kombinira z Breussovo masažo hrbtenice

Masaža hrbtenice po dr. Breussu
Temelji na raztezanju hrbtenice, kar omogoči sproščanje živčnih kanalov in globokih hrbteničnih mišic. Prakticira se tudi ob akutnih stanjih hrbtenice. Izvaja se s šentjanževim oljem, ker hitro prodira v kožo, nahrani in navlaži tkivo in medvretenčne ploščice. Sproščujoča in blagodejna masaža, ki z rednim prakticiranjem zelo pozitivno vpliva na vitalnost vaše hrbtenice in vzpostavlja energijsko ravnovesje v vašem telesu.

Analiza drže
Pred vsako prvo obravnavo naredimo analizo drže, s katero odkrijemo nepravilnosti in posturalna odstopanja, ki so pogosto vzrok za bolečine in zmanjšanje telesne zmogljivosti. Na podlagi rezultatov prilagodimo obravnavo in svetujemo vaje za čim hitrejšo dosego lepe drže in odpravo bolečin.

Za informacijo o cenah storitev nam pišite na info@fiza.si.

Terapije potekajo v Ljubljani na vašem domu ali po dogovoru in v Mariboru v Zavodu terapija na Slovenski ulici 17.Katalog storitev

Prebrskajte katalog storitev in opravite spletno naročilo.
Za več informacij me pokličite na (051) 220-618.
Pritisnite za klic


Kontaktirajte nas   


Strinjam se z namenom obdelave podatkov in pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Podrobneje o varovanju osebnih podatkov

Stopite v stik z nami

Izpolnite obrazec za povpraševanje ali nas kontaktirajte preko telefona. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo. Veselimo se sodelovanja z vami.


Osnovni podatki

  • Naziv podjetja: FIZA Iza Gobar s.p.
  • Naslov: Borštnikova ulica 118, 2000 Maribor, SI
  • Mobilna številka: +386 (0)51 220 - 618
  • E-mail: info@fiza.si

Delovni čas

  • Ponedeljek - Petek: 08:00 - 17:00
  • Sobota: 08:00 - 12:00
  • Nedelja in prazniki: Zaprto


Splošni pogoji poslovanja      Storitev zagotavlja: Digitalpartner.si Izdelava spletnih strani | Optimizacija spletnih strani | Marketinško - digitalna agencija