Dorn Breussova terapija hrbtenice in analiza drže

Celostna manualna terapija, ki je kombinacija masaže hrbtenice po dr. Breussu in nežne korekcije sklepov po Dietru Dornu. Sodobno življenje vodi v pomanjkanje vadbe, nepravilne obremenitve in na koncu do neusklajenosti v poziciji hrbtenice in medenice. To je vzrok za večino težav s hrbtenico in tudi za številne druge težave.

Dornova metoda naravnavanja vretenc in sklepov je varna manualna terapija (ni kiropraktika).
Primerna je kot preventiva in tudi za tiste, ki imajo težave s/z:

- skoliozo
- artrozo in drugimi degenerativnimi obolenji
- išiasom
- bolečinami v hrbtenici in drugih sklepih
- okvarami medvretenčnih ploščic
- tesnobo
- migrenami in glavoboli

Velikokrat se kombinira z Breussovo masažo hrbtenice

Masaža hrbtenice po dr. Breussu
Temelji na raztezanju hrbtenice, kar omogoči sproščanje živčnih kanalov in globokih hrbteničnih mišic. Prakticira se tudi ob akutnih stanjih hrbtenice. Izvaja se s šentjanževim oljem, ker hitro prodira v kožo, nahrani in navlaži tkivo in medvretenčne ploščice. Sproščujoča in blagodejna masaža, ki z rednim prakticiranjem zelo pozitivno vpliva na vitalnost vaše hrbtenice in vzpostavlja energijsko ravnovesje v vašem telesu.

Analiza drže
Pred vsako prvo obravnavo naredimo analizo drže, s katero odkrijemo nepravilnosti in posturalna odstopanja, ki so pogosto vzrok za bolečine in zmanjšanje telesne zmogljivosti. Na podlagi rezultatov prilagodimo obravnavo in svetujemo vaje za čim hitrejšo dosego lepe drže in odpravo bolečin.